Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

5 bezienswaardigheden in Boedapest

Bent u van plan om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van Hongarije? Lees hieronder over de 5 bezienswaardigheden in Boedapest die u dan niet mag missen! 

Donau

De Donau
De Donau die Boeda en Pest van elkaar scheidt, hoort absoluut onderdeel te zijn van uw stedentrip. Het is de op een na grootste rivier van Europa, en bepaalt het gezicht van de Boedapest. U kunt een boottocht maken, over de rivier kijken vanaf een brug, slenteren over een van de boulevards of dineren in een van de restaurant-boten.

bergDe Gellértberg
De naam komt van de missionaris Sint-Gerardus. Hij kwam helaas om het leven toen hij in een ton van de berg rolde. Het lijkt ons een beter idee als u lekker naar boven loopt en geniet van het prachtige uitzicht over heel Boedapest. De berg is 234 meter hoog. Er bovenop staan het citadel en het vrijheidsbeeld van de stad.

paleisHet Koninklijk Paleis
U vindt het Koninklijk Paleis in de Burchtwijk in Boeda, en het is absoluut een plaatje. Vroeger was het het paleis van Koning Matthias, tegenwoordig herbergt het gebouw het Nationaal Museum. Rondom het paleis ligt uiteraard een geweldige tuin, van waaruit u uitzicht heeft op de Donau en het daar achterliggende stadsdeel Pest.

brugDe Kettingbrug
De Kettingbrug is de eerste brug die Boeda en Pest verbond, en werd pas rond 1840 gebouwd. Inmiddels zijn er nog een tiental andere bruggen bijgekomen, maar men zegt dat dit de mooiste blijft. Op zondag mogen er geen auto’s overheen, dus dan kunt u lekker flaneren en in alle rust uitkijken over de Donau. Aan beide zijden van de brug vindt u stenen leeuwen.

grotDe Grotten van Boedapest
Onder de stad ligt zo’n 30 kilometer aan grotten. De grotten zijn de bron voor het warme water in vele badhuizen in Boedapest. U kunt twee van de grotten in vanaf de Burchtwijk. In de eerste, de Pálvögyigrot, kunt u u vergapen aan prachtige druipstenen. Over de andere, de Szemlõhegyigrot, wordt gezegd het gezond is als u daar diep inademt. De lucht schijnt een helende werking te hebben.