Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Agenda Boedapest mei 2014

Heb je de komende maand een stedentrip naar Boedapest geboekt? Hier vind je de leukste tips voor de maand mei!

Wat: Labor dayWine

Wanneer: 1 Mei

Meer informatie: Labor day, ook wel internationale werknemersdag, wordt op 1 Mei in Boedapest groot gevierd. De inwoners zijn op deze dag vrij en verwelkomen de lente. Met onder andere concerten, picknicks en vele andere buitenactiviteiten, belooft dit een mooie start van de maand te worden.

Wat: Rosalia – Rosé Festival

Wanneer: 9, 10, 11 Mei

Meer informatie: Ontdek de verfrissende smaak en laat je verrassen tijdens dit Hongaarse festival. Dit 3-daagse event staat volledig in het teken van Rosé wijn. In de Rosé Garden is het mogelijk om veel verschillende wijntjes te proeven. Ook is het mogelijk om de wijn te combineren met de Hongaarse culinaire keuken. Om de sfeer er goed in te brengen, wordt dit event doorgaans ondersteund met jazz muziek.

Wat: European Dragon Boat Championships

Wanneer: 11, 12 Mei
7020796603_b72ffe082f
Meer informatie: Dragon Boat racen, oorspronkelijk uit China meer dan 2000 jaar geleden, is vandaag de dag één van de meest populaire team watersporten. Er zijn verschillende kampioenschappen door Europa waarvan  Boedapest één van de hosts is.
Het kampioenschap vind plaats bij de Rákóczi Bridge en wordt gevierd met een Dragon Boat Festival.

Wat: Budapest Pálinka Festival

Wanneer: 16, 17, 18, 19 Mei

Meer informatie: Bij dit festival draait het allemaal om de drank “Pálinka”. Dit is een sterke drank die gestookt word uit allerlei verschillende vruchten. Tijdens dit evenement komen allemaal verschillende distilleerderijen, groot en klein, bij elkaar om je kennis te laten maken met deze typisch Hongaarse drank. Een aanrader voor de echte cultuur snuivers!

Wat: Festival of Museums

Wanneer: 17, 18 Mei

Meer informatie: Meer dan 100 musea komen bij elkaar om het jaarlijkse Múzeumok Majálisa te vieren (festival van musea).
Tijdens dit evenement is het mogelijk om een tour te nemen, hetzij in de categorie kunst of cultuur, om zodoende de verschillende
kunstconcepten van dichtbij te bewonderen. Daarnaast zijn er genoeg andere leuke activiteiten,
zoals livemuziek en theather- en dansvoorstellingen.43717397_d82ac64c19
Website Festival of Museums

Wat: Floralia

Wanneer: 24, 25 Mei

Meer informatie: Floralia is een traditioneel lente festival met theatervoorstellingen en gladiator shows. Het evenement word gehouden in de Museum of Aquincum. Het heeft zijn naam te danken aan Flora, de godin van de lente en nieuw leven in de Romeinse mythologie. Floralia word geheel gevierd in lente-stijl, met bloemen, dansvoorstellingen, eten en drinken. Kom je in een traditioneel Romeins kostuum? Dan krijg je korting op de entree!
Website Floralia

Wat: Jazz Spring

Wanneer: 28, 29, 30 Mei

Meer informatie: Het 2014 Jazz Spring Festival vindt plaats in de Palace of Arts. Internationaal bekende jazz artiesten zoals the Pat Metheny Unity Group, vermaken je gedurende dit 3-daagse evenement. Een aanrader voor de echte jazz-liefhebber!