Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Boedapest Hongarije

Hongarije, een prachtig land in central Europa. Het is een van de goedkoopste vakantie landen, door de lage munteenheid die zij hebben. In Hongarije wordt er betaald met de Forint. Voor Nederlanders en veel andere buitenlanders is dit een erg gunstige munteenheid. 100 Forint staat gelijk aan €0,35. Nederlanders kunnen daarom ook vrij goedkoop winkelen en buiten de deur eten. Voor €5,- kunt u al een volledig hoofdgerecht hebben.
Boedapest in de hoofdstad van Hongarije en tevens ook de grootste stad. De stad telt maar liefst 1,7 miljoen inwoners en is hiermee veruit de grootste stad in Hongarije. Boedapest is een belangrijke stad van Hongarije op verschillende vlakken. Het is daarbij een grote toeristen stad. Zoals in de meeste landen het geval is zijn de grote steden prijziger dan buiten de stad. Het eten in het centrum van Boedapest Hongarije is dan ook duurder dan buiten de stad. In de kleine gezellige tussenstraatjes van Boedapest zijn echter genoeg kleine lokale restaurants en bars waar u voor een redelijke prijs terecht kan.
Boedapest bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de rivier de Donau. Aan de ene kant van de rivier ligt het heuvelachtige Boeda. Boeda is het rustige gedeelte van Boedapest. Boeda is de uitstekende plek om rustig te wandelen en te genieten van het uitzicht. Aan de andere kant van de rivier ligt het drukke Pest. Pest wordt ook wel beschouwd als het centrum van Boedapest door zijn vele terrassen en winkels.
Boedapest Hongarije zijn mede beroemd voor vakanties en stedentrips door zijn, prachtige kuurbaden. In Boedapest zijn maar liefst 50 kuurbaden te vinden met heerlijk warm bronwater. Zowel de buiten als de binnenbaden hebben het hele jaar daar een gunstige temperatuur. Hierdoor kunt u zelfs in de winter genieten van de kuurbaden. Toeristen die van architectuur houden zitten in Boedapest op de juiste plaats. Boedapest Hongarije kent veel verschillende architectuur werken. Zo vind u rondom enkele thermaalbaden prachtige detailleerde architectuur om te bewonderen. Er zijn veel oude gebouwen en kerken te vinden, een waar plaatje om te zien.
In Hongarije Boedapest is genoeg te beleven, van de drukke winkelstraar bezoeken tot relaxen in één van de thermaalbaden. Boedapest een schitterende stad met vele bezienswaardigheden. Een stedentrip naar Boedapest is goedkoop, leuk, ontspannend en mag u niet missen.