Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Centrum Boedapest

Boedapest is opgedeeld uit twee delen. Die twee delen verklaren ook meteen de naam van de stad, dit zijn namelijk de delen Boeda en Pest. Boeda is het heuvelachtige rustige gedeelte van Boedapest, terwijl Pest het drukke vlakke gedeelte van Boedapest is. Boedapest is daarnaast opgedeeld in 22 districten. Pest ligt in het midden van het veel bezochte district vijf. Boeda en Pest zijn twee compleet verschillende delen, wat het land zo interessant maakt. Het populaire centrum van Boedapest ligt dan ook gelegen in het drukke Pest. Centrum Boedapest is werkelijk schitterend. Er is van alles te doen: van bezienswaardigheden bezoeken tot winkelen tot lekker eten. Zo heeft centrum Boedapest voor ieder wat.
Centrum Boedapest is gemakkelijk te bereiken. Met het openbaar vervoer zijn er goede verbindingen van en naar het centrum. Ook vanaf het vliegveld is centrum Boedapest gemakkelijk te bereiken. De metro en bussen zijn de meest gebruikte vervoersmiddelen in het drukke hart van de stad. Een kaartje voor deze vervoersmiddelen zijn echter zeer goedkoop. Met het openbaar vervoer komt u snel en gemakkelijk overal in centrum Boedapest terecht.

Voor de echte winkel liefhebber is Boedapest een heerlijke stad. Fashion Street is een winkelstraat in centrum Boedapest waar veel grote winkelnamen te vinden zijn. Wereld bekendste designer stores zijn in deze straat gevestigd. Fashion street ligt aan de straat Váci Utca. Váci Utca is een hele grote winkelstraat. Deze straat wordt voornamelijk erg druk bezocht in het hoogseizoen en vakanties. Ook tijdens de winter met kerst, hangt er een gezellige sfeer in deze straat. Met kerst is er grote Boedapest kerstmarkt. Deze markt is zeker een aanrader, mocht u met kerst in Boedapest verblijven.
Tijdens het winkelen kunt u even tot rust komen in één van de vele cafés op het plein. Bars, restaurants het is hier allemaal te vinden. Veel bekende grote restaurants hebben zich hier gevestigd. Het wordt echter aangeraden om vooral bij de lokale tentjes te eten en drinken. Deze zijn goedkoper en hebben een net zo smakelijk aanbod. Boedapest heeft geen strand en daarom komen veel toeristen in de zomer naar Boedapest centrum, om daar heerlijk te genieten op de terrassen van een koud drankje. Wilt u de echte Hongaarse delicatessen proberen? Kunt u dat het best doen in één van de lokale restaurants.
De winkels op Váli Utca zijn van zeer divers. Wijn, kleding, Hongaarse delicatessen, sieraden en boeken zijn hier allemaal verkrijgbaar. Wilt u echt uitgebreid winkelen dan wordt het West en city winkelcentrum geadviseerd. West en City is het bekendste winkelcentrum van Boedapest. Voor een echte shopaholic is dit de perfecte plaats. Het centrum heeft veel designer winkels, cafés, fast food restaurants en zelfs een bioscoop. En of dat nog niet genoeg was, ligt op het dak van het winkelcentrum een ijsbaan. Winkelen kan uiteraard niet ontbreken in een vakantie en bovendien laat het centrum een groot deel van Boedapest zien.

Behalve winkels, druk bezocht terrassen en restaurants heeft centrum Boedapest ook veel bezienswaardigheden. Zo is het stadhuis in het centrum van boedapest te vinden, een gebouw in een prachtig barok stijl. The inner cite Franciscan Church en de Neireits fontijn zijn ook zeker bezienswaardigheden die u gezien moet hebben.
centrum Boedapest biedt al voldoende activiteiten om een paar dagen mee zoet te zijn. Tijdens uw Boedapest vakantie geen verveling aan de pas.