Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Goedkope stedentrip Boedapest

Wilt u een goedkope stedentrip Boedapest maken? Boek dan een stedentrip naar Boedapest. Boedapest behoort tot centraal Europa en ligt in Hongarije. Hongarije is eén van de goedkoopste vakantielanden. Hoe dat komt?

Hongarije behoort tot de Europese Unie. Veel landen die behoren tot de Europese Unie hebben hun munteenheid verruild voor de Euro. In Hongarije hebben ze echter hun eigen munteenheid gehouden, daar betalen ze met de Forint. Dit is nadelig voor de eigenbevolking, maar zeer gunstig voor vele toeristen. Ook voor Nederlanders is de Forint een gunstige munteenheid. 100 Forint staat ongeveer gelijk aan €0,35. Zo is Hongarije een goedkoop land voor Nederlanders. Boedapest trekt veel toeristen, dat is mede doordat de stad goedkoop is. U heeft hier al voor €5,- á €10,- een smakelijk hoofdgerecht, wat ook nog eens een grotere portie is dan in Nederland. Vooral buiten het centrum zijn de restaurants en barren goedkoop. Over het algemeen geldt hoe dichterbij het centrum hoe duurder de eetgelegenheden. Voor extra goedkoop eten kunt u beter bij lokale tenten eten in de gezellige zijstraten van Boedapest. Wat ook vaak scheelt in de prijs is eten bij een bar in plaats van in een restaurant. In de bars in Boedapest serveren ze over het algemeen overal eten. Dit is misschien minder gezellig dan in een restaurant, maar wel een stuk voordeliger. Daarnaast is de lokale bevolking ook vaak in een bar te vinden, waardoor u tijdens het eten nog een stukje van de cultuur van de lokale bevolking mee krijgt. Het is er in de zomer ook nog eens heerlijk weer. Geen zin in hitte? Bezoek dan eens Boedapest tijdens Kerst voor een unieke witte feestperiode!
Niet alleen het eten zorgt voor een goedkope stedentrip Boedapest. Drinken en hotelovernachtingen zijn ook goedkoop voor Nederlandse begrippen.  bezoekje brengen aan één van de beroemde thermaalbaden van Boedapest kan ook goedkoop. Bij de thermaalbaden Gellért en Széchenyi krijgt u een deel van uw entree geld terug als u korter dan twee uur in het bad verblijft. Zo heeft u toch heerlijk kunnen genieten van de baden, zonder veel uit te geven. Hapjes en souveniers hoeven ook zeker niet duur te zijn. Op de Nagycsarok markt in Boedapest zijn leuke kraampjes te vinden met allemaal lekkernijen en souveniers. Hier kunt u goedkoop hapjes uitproberen en een leuke souvenier meenemen. Al deze factoren zorgen voor een onwijs goedkope stedentrip Boedapest. Twijfel niet en vertrek snel!