Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Luchthaven Budapest

Boedapest heeft één centrale airport waar de vluchten binnenkomen. Budapest Liszt Ferenc International Airport (afkorting: BUD) is de belangrijkste luchthaven van Boedapest. Vanaf de airport is er een uitstekende verbinding naar het centrum van Boedapest toe.
Liszt Ference Airport ligt op een redelijke afstand van het historische centrum van Budapest. Het centrum ligt op 16 km gelegen vanaf het centrum van Budapest. Boedapest airport ligt ten noorden van Hongarije en ten zuidoosten van Boedapest. Het in klein maar keurige airport. Jaarlijks maken vele passagiers over de hele wereld gebruik van deze airport. Het vliegveld heeft twee terminals, die opgedeeld zijn in terminal 1, terminal 2A en terminal 2B. Terminal 1 is verlopig niet meer in gebruik, door de weg gevallen nationale luchtvaartmaatschappij Malev. Wanneer de terminal weer open is voor gebruik niet bekend.Voorlopig gaan alle vluchten op de airport via terminal 2. Dit is voldoende om alle vluchten af te leiden.
Vanaf de terminal zijn er verschillende vervoersmogelijkheden om in het centrum van Boedapest te komen. Het openbaar vervoer is goed geregeld. ’s Nachts is reizen met het openbaar vervoer minder goed geregeld, dan kunt u met een taxi of minibus het centrum bereiken. De trein in vanaf het airport een prima vervoersmiddel naar het centrum. De trein rijdt rechtstreeks naar het Nyugati Pályaudvar station. Vanaf dit station is er een goede metro verbinding naar het centrum toe.
Een andere mogelijkheid om vanaf de airport naar het centrum te komen is met de shuttlebus. De shuttle bus rijdt om verschillende tijden en stopt in het centrum. De duur van de reis is ongeveer 50 minuten. Vanaf de eindhalte van de bus kunt u overstappen op verschillende metrolijnen
Taxivervoer is ook goed mogelijk. De taxi brengt u keurig op uw bestemming. In boedapest is er maar één aanbieder die ritten mag verzorgen. Dit is Fotaxi. Normaal gesproken zijn ritten naar het centrum redelijk duur. Doordat Boedapest een voor Nederlanders goedkope munteenheid heeft. Vallen de bedragen voor een taxi rit mee.
Bij Boedapestreizen.nl wordt het vervoer van de airport naar uw hotel geregeld. De prijzen van de reis zijn ook inclusief de transfer. Om het vervoer hoeft u zich niet te bekommeren.