Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Memento Park Boedapest, een park vol historie

Memento ParkGeschiedenis

Boedapest is een stad met veel kunst, cultuur en heeft vooral een rijke historie. Het Memento Park is hiervan het bewijs. Na de Tweede Wereldoorlog viel Hongarije, en dus Boedapest onder de invloedsfeer van de Sovjetunie. Hongarije werd omgevormd tot een dictatuur en dit duurde tot na de val van het Communisme. Toen pas was het land weer onafhankelijk en democratisch.

Memento Park                                                                                                                                                                                                                                            

Het Memento Park werd ontworpen door Ákos Eleőd, een in Boedapest geboren architect.  Het park opende in 1993 voor het eerst voor het publiek en is door de jaren heen uitgebreid. Inmiddels staan er 42 beelden en zijn er daarnaast ook  tentoonstellingen te bekijken over het leven in Hongarije en Boedapest ten tijde van de Koude Oorlog. De beelden uit het  Communistische tijdperk staan verspreid over het park en zijn van dichtbij te bewonderen.

Stalin

Het belangrijkste beeld uit de tijd van het Communisme in Hongarije was het acht meter hoge bronzen beeld van Stalin. Dit beeld is dan ook terug te zien in het park.

Bereikbaarheid                                                                                                                                                                      

Het Memento Park bevindt zich in het XXIIe district, ver buiten het centrum van Boedapest. Het kan bereikt worden met de Mementobus, die minstens één maal per dag vanaf Deák Ferenc tér vertrekt. Deze bus heeft een directe verbinding met  het Memento Park.

 Praktische informatie                                                                                                                                                                          

Het park is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Een ticket voor het park kost voor volwassenen 1500 HUF en voor studenten met een ISIC Card 1000 HUF. Voor meer informatie over het park verwijzen we je graag door naar de website van  Memento Park: Website Memento ParkMemento Park