Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Reisverzekering vergelijken

Zin in een veelzijdige stedentrip, maar niet in een lange reistijd? In amper twee uur vlieg je van Amsterdam naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Perfect! Alleen wil je dit niet laten verpesten door onverwachtse situaties, zoals je telefoon die kwijtraakt. Daarom is het verstandig om een reisverzekering vergelijken en af te sluiten.

Kortlopende reisverzekering
Als je vaak op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering verstandiger omdat dit goedkoper is. Maar is de stedentrip naar Boedapest je enige vakantie dit jaar, dan kun je beter een kortlopende reisverzekering afsluiten. Als je een lang weekend doorbrengt met je partner in Boedapest, is het slim om een gezamenlijke reisverzekering af te sluiten. Reisverzekeraars geven hier namelijk vaak korting op. Houdt er wel rekening mee dat de kosten die gedekt worden vaak per polis gelden en niet per persoon, de reisverzekering vergelijken is een handige tool.

Polis
Het verschilt per verzekeringsmaatschappij en type reisverzekering waarvoor je verzekerd bent tijdens je verblijf. Het is dus verstandig om de polis van je verzekeraar goed door te lezen voordat je een reisverzekering stedentrip afsluit.

Diefstal
Ook in een stad als Boedapest kan het gebeuren dat je telefoon wordt gesloten of je camera gaat stuk. Met een (kortlopende) reisverzekering ben je bijna altijd verzekerd tegen verlies en diefstal van je bagage en (reis)documenten. Het is slim om bonnetjes te bewaren als je in Boedapest bent, want je reisverzekeraar wil vaak bewijsmateriaal zien wanneer je bijvoorbeeld aangifte wegens diefstal doet.

Europadekking
Sinds 2004 behoort Hongarije bij de Europese Unie. Een Europadekking is dus voldoende als je op stedentrip naar Boedapest gaat. Deze is goedkoper dan een Werelddekking, waarmee je ook buiten Europa verzekerd bent.

Medische kosten
Kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland worden in principe door je Nederlandse basiszorgverzekering gedekt. Houdt er wel rekening mee dat deze alleen vergoed worden tot Nederlandse normen. Zorg in het buitenland kan vaak veel duurder zijn dan in Nederland, houdt er daarom rekening mee dat je de bijkomende kosten zelf moet betalen. Uiteraard kun je met een goede reisverzekering je ook verzekeren tegen deze kosten.

Vergelijk en bespaar!
Je doet er in elk geval altijd goed aan om de verschillende reisverzekeringen te vergelijken. Zo betaal je niet te veel en vind je een goede reisverzekering voor jouw situatie.