Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Restaurants in Boedapest

Boedapest is een multiculture stad op het gebied van eten. In de stad zijn restaurants te vinden met gerechten van over de hele wereld. Amerikaans, Chinees, Indisch, Grieks, Vegetarisch, Japans en zelf Belgisch. Voor de toeristen die liever wat meer van de Hongaarse cultuur wilt proeven, zijn er genoeg traditionele restaurants te vinden. Deze bevinden zich voornamelijk rondom de Joodse wijk van Boedapest.
Hongarije heeft een andere munteenheid dan de Euro. De Hongaarse munt is de Forint. Dit is geen sterke munt ten op zichtte van de Euro. De munteenheid van Hongarije is hierdoor een voordeel voor Nederlandse toeristen. Hongarije behoort tot de goedkoopste vakantielanden van Europa. Zeker uit eten gaan is erg voordelig. Nederlanders kunnen hier tamelijk voordelig eten in de vele restaurants van Hongarije. Buiten de grote steden kunt u al voor 5 euro een hoofdgerecht bestellen waar u geheid de gehele dag van vol zit.
Het eten in de grote stad Boedapest is prijziger dan buiten de stad, zoals in de meeste grote steden het geval is. Toch is het eten hier voor Nederlandse begrippen tamelijk voordelig. Een soepje als voorgerecht in Boedapest is groter dan een Nederlandse maaltijdsoep. De porties die de restaurants serveren zijn vele malen groter dan in Nederland, doordat Hongaarse restaurants grote porties beschouwen als een bewijs van kwaliteit. Over het algemeen zijn de typische Hongaarse gerechten ook nog eens heel stevig en machtig, waardoor u als volwassenen met gemak genoeg heeft aan een halve portie (kinder portie). Soepgerechten zijn alomtegenwoordig op de menukaart van restaurants in Boedapest. Hongaren zijn dol op soepen en bieden een groot aanbod van verschillende soepen aan.

Hongaarse gerechten zijn meestal rijk aan vis of vlees. Gerechten met eendenborst, ganzenlever, fazant en konijn zijn veel te vinden op de menu kaarten. Ander veel komende gerechten in de restaurants in Boedapest zijn stoofpotten. Stoofpotten zijn ook een belangrijke maaltijd voor de gemiddelde inwoner van Boedapest; die zijn bijna overal verkrijgbaar. Een typisch Hongaars gerecht is Goulash of gulyás in het Hongaars. Het is zeker een aanrader om de heerlijke goulash in een echt traditioneel restaurant te eten.
Als u besluit te eten in één van de vele restaurants in Boedapest, probeer dan de restaurants met een goede bekendheid te vermijden. In deze restaurants betaald u over het algemeen een hogere prijs dan bij de kleine lokale restaurants. Een lunch menu in één van de bekende restaurants is echter wel betaalbaar. In Boedapest is het normaal om een 10% fooi te geven. Enkele keren komt het voor dat de fooi voor de bediening al is meegerekend qua prijs die u moet betalen. Dit is wel een aandachtspuntje tijdens uw stedentrip. Als u een bezoek brengt aan Boedapest, kan een smakelijk wijntje niet ontbreken. Hongarije behoort dan ook tot de vijf belangrijkste wijn exporterende landen. Tijdens de zomermaanden is er bovendien volop gelegenheid om in de zon op het terras van uw eten te genieten.

Het smakelijke aanbod van de diverse restaurants in Boedapest brengen u vakantie naar een culinair hoogtepunt. En dat ook nog eens voor een redelijk lage prijs. Kortom; een restaurant bezoeken tijdens uw stedentrip Boedapest mag u gewoonweg niet overslaan.