Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Uitzicht over Boedapest vanaf de Burchtheuvel

dad737a00fd4e579c6c6e153869d18db
Wil je Boedapest tijdens je stedentrip ook van een hoogte bewonderen? Neem dan de kabeltram naar de Burchtheuvel en ontdek hoe mooi Boedapest is.

Op de Burchtheuvel in Boedapest bevind zich het vroegere Koninklijk Paleis en de Boedaburcht. Beide zeer bekende bezienswaardigheden in Boedapest.
De aanleg van de Burchtheuvel begon al in de 13e eeuw. Het zou een heuvel worden met daarop talloze mooie gebouwen en straatjes en dat is het zeker geworden!

Verwoest

De Burchtheuvel is in de Tweede Wereldoorlog voor grote delen verwoest door de Duitsers. Na de oorlog werd er meer dan 30 jaar gewerkt om de oude stad weer te herstellen en vandaag de dag is de Burchtheuvel met al zijn mooie gebouwen en straatjes het culturele hart van Boedapest.

fc6153baddce76ff057ee89483ad7b03

Kabeltram

Wanneer je de Burchtheuvel wilt gaan bezoeken kun je het beste de kabeltram nemen, ook wel sikó genoemd.

Het beginstation is bij het Clark Ádá, tér, een plein vlakbij de Kettingbrug. Vanuit daar ga je met de kabeltram naar boven. De tram brengt je naar het eindstation, gelegen aan het Szent György tér, oftewel het Sint Jorisplein.

De kabeltram wordt door een elektrische motor aangedreven en bevat veel glas, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over de rivier en Pest.

In de zomermaanden is de kabeltram druk bezocht en daarom moet je rekening houden met wachtrijen, veel bezoekers maken namelijk gebruik van dit bijzondere vervoersmiddel.

Openingstijden en prijzen kabeltram

De kabeltram is de hele week geopend van 07.30 tot 22.00 uur
De prijzen voor een retour bedragen:
Volwassenen: 1700 HUF
Kinderen: 1100 HUF