Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Weer in Boedapest

Het mooie Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De Engelse en Hongaarse vertaling Budapest komt ook vaak voor in het Nederlands. Een stedentrip Boedapest kan verschillend weer met zich mee brengen. Boedapest ligt net op de grens van van een zee- en landklimaat. Dit heeft tot gevolg dat de temperaturen in de winter en zomer aanzienlijk kunnen verschillen. Liefhebbers van sneeuw en kou zitten met een stedentrip Boedapest in de winter met perfect weer. Liefhebbers van zon en warmte kunnen in Boedapest goed terrecht in de zomermaanden. Zo biedt het weer in Boedapest voor ieder wat wils.
In de winter heeft Boedapest echt koude winters. De temperatuur kan hier s’nachts in de winter onder de -20 graden dalen. Veelal ligt de gemiddelde temperatuur van Boedapest rond de 2 graden. Zo kan het weer in de winter in Boedapest mild tot streng zijn. Hevige sneeuwbuien kunnen in de winter heel Boedapest plat leggen. Het landklimaat zorgt voor de hevige kou en ijs in de winter. Terwijl het zeeklimaat ervoor zorgt dat winterdagen af en toe zachter uitvallen. Kou in de winter kan het plezier van een Boedapest stedentrip niet bederven. Boedapest is wereldberoemd geworden door zijn thermaalbaden. Deze schitterende warmwaterbronnen spuwen elke dag 80 miljoen liter puur mineraalwater uit. Voor echte ontspanning en een perfecte wellness zijn deze baden van Boedapest heerlijk, zelfs in de winter. De baden bevinden zich zowel buiten als binnen. Vaak gelegen op een uitstekende locatie met een sprookjesachtig uitzicht. Daarnaast zijn de baden zelf een waar plaatje om te zien door de authentieke versieringen. De buitenbaden van Boedapest hebben een heerlijke temperatuur waardoor ze zelfs in de winter goed toegankelijk zijn. Mocht het weer in Boedapest nu echt tegen zitten, met haar 133 dagen neerslag in een jaar, zijn de warme binnenbaden van de thermale badhuizen een prima oplossing.
Wat vaak niet wordt verwacht is dat Boedapest in de zomer hele goede zomerse temperaturen heeft. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot rond de 30 graden. In Juli ligt de gemiddelde temperatuur ongeveer rond de 20 graden. Koude winters en warme zomer zijn echt typerende kenmerken van het weer in Boedapest. In de zomer is het heerijk om bij de thermaal badhuizen te zonnebaden op de terrassen in de warme brandende zon. Zo ontwikkelen toeristen pas een echt zomers vakantie gevoel. Het zomerweer is prachtig om te genieten van de stad. In het stadsgedeelte Pest bevinden zich vele restaurants en terrassen om de zonuren in door te brengen met een lekker koud drankje. De nachten zijn zwoel en warm waardoor Boedapest buiten ook s’avonds nog kunt genieten van de prachtige stad. Vergeet in de zomermaanden vooral de zonnebrandcrème niet mee te nemen met het prachtige weer in Boedapest.