Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Zoek de verschillen: kortlopende of doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering lopen veel mensen tegen de kortlopende of doorlopende reisverzekering aan. Met beiden verzekeringen ben je verzekerd tijdens je vakantie, maar wat het verschil precies is en wat nu de meest verstandige keus is, blijft onduidelijk. De feiten over kort- en doorlopende reisverzekeringen op een rij.

Kortlopende reisverzekering
De een pakt maandelijks de koffer in en stapt in het vliegtuig, de ander vindt een vakantie per jaar genoeg. Voor iemand die vaak op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering geschikt. Met deze verzekering ben je tijdens je wintersport, zomervakantie en je weekendje weg verzekerd. Je hoeft de doorlopende reisverzekering niet apart aan te zetten wanneer je op vakantie gaat, omdat deze het hele jaar door geldig is.

Doorlopende reisverzekering
Een kortlopende reisverzekering, ook wel tijdelijke of aflopende reisverzekering genoemd, is meer geschikt voor mensen die één keer op vakantie gaan of twee keer per jaar een weekendje weg. Deze reisverzekering wordt afgesloten voor de dagen dat je op vakantie bent en is dus niet het hele jaar door geldig, zoals bij de doorlopende reisverzekering. De vertrek- en terugkomstdatum van je vakantie worden vastgelegd en je bent tijdens deze periode dus verzekerd.

Verschil
Het grootste verschil tussen de twee types verzekeringen is de duur van de reisverzekering. Doorlopend het hele jaar, kortlopende alleen tijdens je vakantie. Doordat je bij een kortlopende reisverzekering bij elke vakantie een nieuwe verzekering afsluit betaal je vaker poliskosten dan bij een doorlopende reisverzekering, die een keer wordt afgesloten. Wanneer je meer dan 21 dagen op vakantie gaat in een jaar, is een doorlopende reisverzekering voordeliger.

Voordelen
Het grote voordeel van de kortlopende reisverzekering is dat je alleen betaalt voor de dagen die je op vakantie bent. Ook loopt de reisverzekering automatisch af. Een doorlopende reisverzekering heeft als grote voordeel dat je op vakantie kan gaan wanneer je wil en hoe vaak je wil en toch altijd verzekerd bent.

Een standaard kortlopende reisverzekering kan inhoudelijk ook verschillen van een standaard doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering biedt in sommige gevallen ook dekking voor geboekte weekendjes weg in het binnenland en andere uitstapjes. De dekking van een doorlopende reisverzekering is over het algemeen uitgebreider dan die van een kortlopende.

Of je nu een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt, je doet er in elk geval altijd verstandig aan om verschillende aanbieders van reisverzekeringen te vergelijken. Zo kun je bepalen wat het beste bij jouw situatie past.

Zie ook: Reisverzekering